Про куныци-з ридной станыци...

(На «ломаном» кубанском диалекте – русскими буквами...)

... Прыйихав ныдавно – я з ридной станыци,
Прывиз виттиля – с комыша я, куныци,
И як було кАзано – йих заварыв,
И цилых тры дня – так, заварьку цю й, пыв!
Ны знав я тико, катыгорычискы –
Шо у горли зробытьця, у мэнэ – отИк (звэрх.алэргычискый!)
...КашлЯть, у рызультати – пошты шо й, пырыстав,
- А чим обЭрнэтьця (чють дали!) воно мини – ны знав!!...
...Став кАшлять, уроди б я – уже и ридко,
- Зато, як кажуть у народи – митко!!
...Кашлюк, ны позволяв мини – ны выдох, и ны вдох,
- Отчёго (разив сОрок!) так – я чють ны задыхнувся, и ны здох!!!...
...У своий торби (усю ныдилю!) – носыв я, крИпку дровынЯку,
Шоб, колы надо – сэбэ постукать, звэрху по спыняки!!!
...На мЭнэ, моя жинка «выступае» - (ны по злобИ!)
- Хто ш? – посовитував, куныци ци тоби?!!
... А посовитував, оцэ мини – одын мий, однокашнык,
Шевченко Славык – мий гарный однокласнык!!!
ПрынЯв я, зразу, од ёго – цэй «пакэт идэй»,
(Сама ш ты, тож бувае, слухайиш – совиты од людэй?!!)
...Выной всюму цюму – е кашля, вырус новый,
- А кОрыш мий – тут, зОвсим нывыновный!!!...

 


Рецензии