Олег Минкин. Огневик
Проворный скачет человечек,
Ныряя в пар от чугунов
Под звучный треск смолистых дров.
И в чугуны двумя руками
Стреляет ловко угольками,
Не оставляя ни на миг
Круженья в лентах огневых.
Когда ж в печи стихает пламя,
Он в теплую золу залазит,
И, сжавшись в маленький клубок,
Спит, превратившись в уголек.
Алег Мінкін
Агнявік
У полымі вясёлым печы
Рухавы скача чалавечак
Пад булькаценне чыгуноў,
Пад гучны трэск смалістых дроў.
У чыгуны, як у мішэні,
Ён вугалькоў шпурляе жмені
І ні спыняе ні на міг
Кружэння ў стужках агнявых…
Калі ж агонь згасае ў печы –
У прысак лезе чалавечак
І спіць, згарнуўшыся клубком,
Чырвоным стаўшы вугальком.
Свидетельство о публикации №119021308814