Маленькi цягнik

Калi прыбывае маленькi цягнiк
Гдяджу сваiм позiркам удалечыню,
Яго сустракаць кожны дзень я прывык.
Чакаю з каханнем матулю сваю.

Ён з малай радзiмы сюды прыязжае.
У шаснадцать гадзiн, на вакзал узлавы,
I бацьку свайго я таксама чакаю.
Ён вельмi у;далы на свае гады;.

Але ж вельмi рэдка ка мне прыязжае,
У справах заняты, турбот вельмi шмат.
Зусiм не крыу;дую, яго паважаю.
Жыццем абавязаны бацьку сто крат.

Аднойчы сястрычка праездам iмчалась
А я на чыгунцы у той час працавау;.
Сустрэлiсь вачыма, сярдэчная радасць.
Хвiлiну пасля я цягнiк праважау;.

Шануйце што маеце вы у; жыццi,
Шануйце бацькоу;, кожны мiг...
Свой шлях да канца трэба годна прайсцi,
А у;сё чакаю маленькi цягнiк...               

Вегера Сяргей 2019


Рецензии