Короп

Живу щасливо я і зовсім недалечко,
та неодмінно покажу тобі
із риб'ячою назвою містечко
і коропом* сріблястим на гербі.
       Воно таке маленьке й непримітне,
       загублене в Поліській далині,
       але таке квітуче й тепле влітку
       і лагідно-зелене навесні.
Сподобалось тобі моє містечко,
у ньому ми щасливими були,
там хОроше було душі й сердечку
й повільно дні, мов кораблі, пливли,
       у ньому залишИлося дитинство,
       батьківський дім, щасливі мрії й сни,
       маленька школа, вулички тінисті
       і верби біля самої Десни.
Живем щасливо ми і зовсім недалечко.
Чому ж так часто і мені й тобі
все сниться й сниться риб'яче містечко
із коропом сріблястим на гербі?

     короп - карп. Короп - городок в Черниговской области.

 


Рецензии