Тургай

Буразнада ята тургай-
сынган канат.
Оча алмас инде кошым,
очмас кабат.
Узе мина эйтэ сыман,
кузгэ карап:
“Истэлеккэ калсын менэ...
шушы канат...”
Сонгы жыры чынлады да...
тынды тургай,
Сынды,гуя, уйнап торган
монлы курай...
Ул калдырган канатны мин
жирдэн алдым,
Алсунанып иген ускэн
кырга мандым...
Изге арыш исе сенгэн
кырларымда-
Тургай моны!..Тургай кайтты...
жырларымда!..


© Все права защищены. Любое использование произведений Радика Нуретдина (Радика Фамиевича Нуртдинова) возможно только с согласия законного правонаследователя — Нуртдиновой Разины Касимовны.


Рецензии