Зоркi ззяюць над Плiсой

Зоркі ззяюць над Плісой,
Зоркі-таямніцы,               
Дораць веліч і спакой –    
Толькі мне не спіцца…    

Горад родны, дарагі –
Жодзіна – адзіны!
Тут ляжаць мае шляхі
З першае гадзіны…

Люльку калыхала тут –
Нас, двайнятак – маці,               
Ды пражыці без пакут
Нельга ў кожнай хаце…   

Страшна і балюча ёй
Горачка прымаці
Сэрцам і душой сваёй –
Сына пахаваці.

Колькі вёсен адышло –
Мне чужая хата.
Роднае яе святло,
Кажуць, не багата.

Зоркі ззяюць, як тады…
Неяк сумна стала:
Праз усе мае гады
Брата не хапала.


Рецензии