От й ти такий. Бо Бог...

*   *   *


                Слову Отцевому присвячується


От й ти такий.
Бо Бог простий.
Нікого вже не учиш.
Або, як то раніш, не мучиш.
Гекзаметра, і море, і Гомера
Цей Бог створив.
І Він і дальнє, й давнє
                говорив,
Ще тільки намічались ери...



І нині — як після столиць
                райцентри.
Ти при багатстві
                світовім,
і світ — при центах...



Вийма мене Божественне
                адажіо.
І хай заплачуть
в небі й тут,
Що серце це — не для продажі;
Себе Бог дав
і Божу простоту.

31.10.2018


Рецензии