Иркуран ярхюн

Гумур шун мурадар угун, хун гафил,
Дардар гамари иркъвар акун залил.
Руккъунда кюсилас негъарин хьилар,
Шун дуйилас аттун вак дагу хилар.

Першен иркъварил кабяйв ачух кюси,
Вак гузу улер ак1ас хасган рази.
Иркъвурал лихуне зе са хя ярхюн,
Вун анда дуйил гумур хуне раг1ун.

Файн хилари ихьучин жилар завар,
Зус багае зе гулу улин гавхъар.
Мублах дуях мукран ху бахтикара,
Тин иркъвурас тин сабур хас уп чара.

Насе минат нас аманат ми иркъвар,
Ве кюсикъна ве хиликъ хутар махал.
Насе канеф агъас газизин негъар,
Гумур х1асти ми дуях хутар иссал.


Рецензии