Гололедица. Валентина Козачук. с украинского
А сьогодні мороз витанцьовує полем.
Ожеледиця, ой, ожеледиця дзвінко
Від порогу виблискує в різних відтінках!
Їдуть всі по льоду, і чому не радіти?
Їдуть бабці, матусі, дорослі і діти!
В окулярах веселий і товстенький пан
Захопив із собою сусідський паркан,
Їде дідо старенький у білім кожусі,
Їдуть хлопці якісь молоді і безвусі.
На ходу підвезли ще стареньку бабусю,
Обнімали Катрусю, Ганнусю у русі!
Я також із котримсь, сміючись, вальсувала,
Це ж не я - ожеледиця так жартувала!
Вчера ветер с дождём полы рвал пополам,
А сегодня мороз пробежал по полям.
Гололедица, ой, звонка гололедица
От порогу всю дорогу радугою светится!
Люди катятся по льду, радость в лицах светит.
Едут бабки и мамаши, взрослые и дети!
В тёплой шубе и в очках господин усатый
Часть забора прихватил у соседской хаты,
Едет в белом кожушке старенький дедуся,
Едет, едет детвора, что ещё безуса,
Здесь по ходу подвезли дряхлую бабусю,
Обнимали Катерину, Ганну и Марусю!
Да и я заодно парня прихватила,
То не я, колея так со мной шутила.
Свидетельство о публикации №119012504409