12 квiтня

В школі на перерві дівчатка розмовляли:
Коли кого куплено-то, що вони знали.
Одна похвалилась, що першого травня,
Друга що на Пасху, в день великодня.

Та дівчинка Марійка дуже зажурилась:
В квітні дванадцятого вона народилась.
Цей день був звичайний, буденний такий,
Ніякого свята, ні значних подій.

Іде невесела, губоньки надула,
А тато тут, як тут: "Чого доню зажурилася?"
Марійка каже: "Чому мене купили не в свята,
Грошей не вистачило, чи була зима?"

Тато усміхнувся і сказав дитині:
Треба матір слухатися та вчитися відмінно
І тоді нарешті в тебе буде свято,
Коли п"ятірок з школи принесеш багато.

Дівчинка уважно вислухала татка.
Дуже їй хотілося в День Ангела свята.
На велосипеді до сеструні їде,
А з гучномовця голос Левітана лине.

Всі зібрались слухають:"Говорить Москва!"
Чоловік у космосі, ось так новина!
Свято Космонавтики стали святкувати
Та про день народження малої не забувати.


Рецензии