Курерсен бэхет йозен

Сагынасынмы дип сорама син.
Сагынамын шул, сузем дэ юк.
Сагыннганнар юллар эзлилэр.
Ни дер минем телэгем юк.

Сурелде кояшым якты кондэ.
Кунелем  нигэ кире какты.
Гэебем эллэ бардыр уземдэ.
Чыдамлыгым я исэ житмэде.

Чэчкэлэр чыдый эче жилгэ.
Чыдамый алар ни эшлэсен.
Упкэлэулэр куп салдык кунелгэ.
Тормышнын ачыпла точесен.

Ташып чыкты алар-хыянэткэ.
Бар юлларны йозакка ябып.
Сагынасынмы дип сорама син.
Уткэннэрне булмый кайтарып.

Кайгырмагыз дуслар кирэкмэскэ.
Ялгышулар эле куп булыр.
Куз яшен саклап эчтэ тормагыз.
Елап туйсан яна кон туыр.

Яна кондэ, туа яна кояш.
Булэк итер  ул уз нурын.
Куеннда таш качырып тотмасан.
Курерсен эле бэхет йозен.


Рецензии