Лiтнi плаття

Вдяглося літо у барвисте плаття -
позаздрить навіть Крістіан Діор.
В деснянських, теплих плавнях, у лататті
співає жаб'ячий, різноголосий хор.
       В садку - судак. На березі - багаття.
       Веслом рибалка хлюпає в човні
       і з місячного сяйва срібне плаття
       пасує літу, личить і мені.
Вдягну прозоре плаття світанкове,
з зорі рожевий шалик зав'яжу
і це вбрання, таке легке й чудове,
я рано-вранці літу покажу.
       А літо сонцем ніжно поцілує,
       покличе в поле, у квітковий край,
       і плаття у ромашку подарує
       на згадку про веселий, літній рай.


Рецензии