Норвегiя

Крізь царину гігантських сосен
побігла стежечка стрімка,
до водоспаду Сталхеймфоссен,
все далі й далі вздовж струмка.
       Каміння, мов підступні тролі,
       чаклують, плутають мій шлях,
       щоб заблукала й мимоволі
       залИшилася в тих краях.
А я і ладна залишИтись
в країні фйордів й самоти,
щоб наодинці відновитись,
себе, загублену, знайти,
       щоб задивитися в озера
       і в синій, вічній глибині
       втопити жахи і химери,
       що спати не дають мені,
сховатись в лісі, все забути,
зректися світу і людей
й чекати на свого Пер Гюнта
до свинини, як та Сольвейг.


Рецензии