Гашыйклар чишмэсе

 
Тау астыннан чишмэ чыга
Ургылып ул агадыр.
Яшь егетлэр,яшь кызлар
Уз ярларын табадыр .
  Чишмэ суы челтерэп ага
         Эллэ кайларга китэ.
  Егет – кызны, кыз- егетне
  Чишмэ буенда котэ.
Чишмэлэрнен аккан суы
Челтер - челтер итэдер.
Очрашканча сойгэннэрнен
Йорэклэре доп –доп тибэдер .
  Чишмэлэрдэн аккан сулар
         Инешлэргэ барып тоташа.
         Бер –берсен табып гашыйклар,
         Гомерлеккэ бергэ кавыша.

    
   11.01.2019


Рецензии