Скоро буду

Негода. Рейс. А за штурвалом ти.
Всю ніч стіною дощ із неба ллється.
І блискавки на землю з висоти
летять, немов ножі у сАме серце.
    Чекаю. І до ранку не засну.
    Все думаю про тебе й уявляю,
    як лайнер набирає висоту
    й його турбіни серцем відчуваю.
Долаючи дрімоту, шепочу,
молюсь, щоб зникли хмари ненависні,
щоб землю під шасі скоріш відчув
трансатлантичний борт Нью-Йорк - Бориспіль.
    Вночі насниться страхітливий сон
    й слова страшні у темряві зависнуть:
    "Через потужний грозовий циклон
    з радарів зник літак "Нью-Йорк - Бориспіль".
А вранці тишу збудить телефон
і рідний голос в слухавці, як чудо:
"Привіт! Нас трішки потріпав циклон,
та все в порядку, сіли. Скоро буду".


Рецензии