сусове Р здво

Ісусове  Різдво
Поема

       Богу Ісусу Христу
       і Богоматері Марії
       в любові присвячується


1

Ці сніги, що лежать,
ці сніги, що летять, –
Бог зробив
   це Різдво!
Простоти торжество –
чистоти торжеством.


2

Нікого не гасіть.
А душу піднесіть
до краю милосердя
                срібного!
З квіток, із бджіл і златих ос
до душ прийде Христос –
із милосердя всім потрібного...


3

Внесеш тривалу ясність,
неправильний, зате прекрасний! –
від Очей Господа твого...
Середній клас, тремтячі
маси –
все в слові твоїм ясність! – ясний
від Бога Господа Огонь...


4

в здоровім тілі,
чи в недужім –
лиш би палав святий Огонь...
занесений снігами, луже,
застояний ділами, друже,
хай би отримав
ти – Його!..


дивитися в Ісуса Очі –
ось така
  творчість...


       дуже ясне гильце
                почуттів
       зате дуже Огонь палахтів,
       Боже! Любове! –
       і ось така творчість!

06.01.2019, з причастя,
автобус


Рецензии