Извор живота...
Веселинка Стойкович
Извор живота с вером је свезан,
Сведок je свих мирских дела,
Јавља се на сваки Божији храм,
Од грехова земаљских спасити!
И првог и седмог дана живота,
Господ нам говори изнова,
„Човек си, и у теби јесте вера,
Она те штити од свих грехова!“
Грехове не разумемо, а чинимо,
Цео наш живот Господу је у очима,
Сакрили смо их, заташкали, мислимо,
Себе заваравамо, Господ све види!
Нама се не даје да видимо све,
Наш дух с разумом је повезан,
Сједињени с Господом смо навек,
И наш живот Њему припада!
Сви смо у Господу сједињени вечно,
И та сила струји нашим животима,
Сва наша суштина од конца до конца,
И воля наша поверење Христа Бога!
Источник жизни...
Евтеева Светлана
http://www.stihi.ru/2017/01/01/5615
Источник жизни с верой связан,
Свидетель всех мирских деяний,
Приходит в каждый Божий храм,
Нас от грехов земных спасать!
И первый и седьмой день жизни,
Господь нам произносит вновь,
"Ты человек и у тебя есть вера,
Она и защитит от всех грехов!"
Греха не понимаешь, а творишь,
Вся жизнь твоя у Бога на виду,
Грехи сокрыл, подумал.. спрятал,
Ошибся ты Господь тебя увидел!
Как скорбно мы не видим все,
Наш дух он с разумом повязан,
Соединились с Господом навеки,
И наша жизнь Ему принадлежит!
Соединил Господь нас навека,
И сила переходит в жизни наши,
Вся наша суть от ныне до конца,
И воля верить в Христа Бога!
01.01.2017
Свидетельство о публикации №119010504651