Ярхлариан аза дуфну...

            


МичIли мархьлиз илтIибкIну диф
              Накьси гъира,
Гъи – закур убгъруганси йиф
              А йиз юрдра.
Хиял апIин, узухъ хъебгна
              Му аьхълюшин,
Абгури ригъ, мани кьибла,
               КIваз манишин,
Ярхлариан аза дуфну
               Дагълариз йиз,
Азуз гьибгъри, узу хъуркьну
                Кафарийиз…
Чру шаларик кюкйир лизи
               Карчди шли – вуш,
 Абгураза ургам йирси,
                Дидигъ жин хьуз…
Мюрхюн гьарикк хьибдиз кIваин,
                Юрд гирами.
 Гьугъубжвур нугъатра мукьмин,
                Рубас  нирин.
 «ДагълартIан уткан ву дагълар»,
                Пундар давди,
  Саб – сабдик карснайи хулар,
                Цалар гъвандин…
   Аьдатарра кIваъ гъузнайи,
                Мукьмар цIийи…
   Вари майил – мадат вуйи,
                Йиз юрд бицIи…
   


Рецензии
Юрдну биц1и ап1ури шулу кьабул чахьна кьяляхъ гъафи чан велед,
хъа юк1вари инсанарин ч1икъри, гъитрадар чпихьна хьуз багахь,
фицики, "велед" марцциди дуфна, хъа "камкли", узуси йибхь, к1ура,
дарш ап1дарзаву кьабул...
Гъачай гъивхьа ухьура машар кью-кьюб... зиълан ап1ури гафар уччву...

Рашид Азизов 2   05.01.2019 20:09     Заявить о нарушении