Збентежена троянда

Питала Гугл, розпитувала Яндекс,
Розплутуючі прядиво сторіч,
Чому цвіте збентежена троянда
У новорічну ніч?..

Чому замовкли вибухи й петарди
І дзвони вгамувалися на мить?
Бо час бажань не хоче відцвітати,
А тиша не гримить.

У темряві задумливо-прозорій
Садок гілки сплітає в макраме,
Нічні птахи злітаються на зорі,
Час-потяг, протяг дме.

Лунає МИ останньої октави,
Сузір’я неба — тисячі містків.
Кохання — це щасливий збіг обставин,
А решта — млость рядків…


Рецензии