Iде Життя

Весняним ранком, де на травах роси,
біжить Життя, роздягнене і босе,
маленькі ніжки, радісне обличчя
й не чує, що його вже мама кличе.
     Смакує з грядки стиглі полуниці,
     холодну воду в спеку п'є з криниці,
     до нитки змокле в теплу, літню зливу
     біжить Життя, закохане й щасливе.
А восени, скосивши житнє поле,
йде по стерні і босі ноги коле.
А яблук так у кошиках багато,
та йде Життя, хоч йти і важкувато.
     А віхола зимова не питає,
     шляхи, волосся й очі замітає...
     Навпомацки, по зоряному небу
     іди, Життя, не зупиняйсь, не треба!

Художник Катерина Бабок.


Рецензии