Не можу я повiрити у те...

                Покійній мамі

Не можу я повірити у те,
Що мертва ти… Ця заметіль мете,
Неначе я один у цілім світі.
Так важко… Ось ти є – й тебе нема,
Довкола порожнечина німа,
І нікому мене зігріти.

Сніжинок хрестики лягають на хрести.
Куди мені, куди мені вже йти…
Я тут стою між Богом та землею.
Невже спроможні ми тоді цінить,
Коли втрачаємо? Розіп’яте болить,
Коли душа спотворена німіє.

Колись, такої ж чорної зими,
Своє життя, немов з гачка зніму,
І закричу до Бога тим, що маю:
Сирітством і самотністю, рядком,
Там, де любов, як віти над струмком,
До Всесвіту обличчя підіймає.

Усім, що залишається мені:
Провиною, згасаючи, бриніть,
І мертві очі ніжно цілувати.
Лягти в траву обличчям на весні,
З останніх сил, мов у смертельнім сні,
Промовити про себе тихо: « Мати…»


2012р


Рецензии
Глубокое и точное по ощущениям стихотворение. Хорошо сделано. И прочувствованно.
С Новым годом!Эта печаль с нами, но жизнь продолжается, пусть им там будет светло от того, что мы помним о них.И нам пусть будет тут ещё чем заняться.

Лика Поо   31.12.2018 16:37     Заявить о нарушении
Чем заняться?

Андреев Виктор   01.01.2019 02:56   Заявить о нарушении