Алесь Рязанов. Полет

   Сколько еще мне терпеть?

   Птица, с которой лечу я сквозь сумрак времени,
из заточенья – в свободу,  из тоски –  в радость,
из темноты – к свету,  поворачивает ко мне голову 
и говорит:
   до тех пор, пока есть время,
   до тех пор, пока есть ты сам,
   до тех пор, пока есть мы…

   Я кормлю птицу своим телом,
   пою своей кровью
   и перестаю различать, где птица, где я, а  где
время…

   И заживают на мне мои раны,
   и заполняет меня моя кровь,
   и птица моя снова требует пищи,

   замерли мы в неподвижном полете, мчимся сквозь
тысячелетья.
          
                Алесь Разанаў

ПАЛЁТ

   Дакуль мне яшчэ трываць?

   Птах, з якім я лячу праз імглістую без-
дань  часу,  з няволі –  у вызваленне,  са
скрухі –  у радасць, з цемры –  у светлыню,
паварочвае да мяне галавцу і кажа:
   датуль, пакуль хопіць часу,
   датуль, пакуль хопіць цябе самаго,
   датуль, пакуль хопіць нас…
 
   Я кармлю птаха сваім целам,
   паю сваёю крывёю
   і перастаю ўжо адрозніваць,дзе ён, а дзе
я, а дзе час…

   Усё загойваецца на мне маё цела,
   усе аджывае ўва мне мая кроў,
   усё патрабуе птах сабе новай ежы,

   і ўсё доўжыцца праз  стагоддзі наш неру-
хомы палёт.


Рецензии