***

А Новий Рік - то для бухгалтера не свято!
Бо рік закінчується, справ досить багато,
А потім звіти, декларації, таблиці.
О, Господи, коли це все скінчиться?

Навіщо стільки зайвого паперу?
Та ж так не станеш ти міліонером,
Якщо на кожну операцію півсотні
Ти витрачаєш папірців добротніх,

Та ще друкуєш без кінця і краю,
Бо так держава наша вимагає.
О, ПДВ, тобі співаю оду!
І де ти тільки взявся для народу?

Кому, скажіть, це вигідно й цікаво
Отак ускладнювати й плутати ту справу?
Навіщо стільки зайвої мороки,
Скажіть мені, розумники-пророки?

Невже ви думали, що красти перестануть?
Почніть із себе! От тоді дістануть
І люди свою совість та порядність,
Щоб сплачувати ті свої податки,

Якими ви обклали, мов оброком.
Собі ж гребете половину ненароком!
Втім, справа ваша - вам відповідати.
А я - за себе. Кожного розплата

Чекає за життя, рано чи пізно...
Можливо, шлях бухгалтера корисний...
Але - уже не мій, я точно знаю.
А вас, колеги, з святом я вітаю!!!

24.12.2018


Рецензии