Хризантеми

Вночі осінній буревій шалений
довгенько скаженів і лютував
й в саду уже розквітлі хризантеми
понагинав і ледь не поламав.
    Бліда хазяйка рано-вранці встала,
    чомусь не спиться й гірко на душі.
    З останніх сил взяла і підв'язала
    намоклі й пошматовані кущі.
Відчула ароматну свіжість квітів
і вдячний дотик ніжних пелюстків.
Для неї це найкращі квіти в світі,
супутники її щасливих днів.
    Всю осінь квіточками милувалась
    і поринала в спогади свої,
    а з першими морозами не стало
    тих хризантем... Не стало і її.
А через рік той буревій шалений
знов восени до саду прилітав
й сумні і одинокі хризантеми
понагинав і ледь не поламав.


Рецензии