Лариса Гениюш. Ветер морозный гуляет над селами...

Ветер морозный гуляет над селами,
Долго еще до весны.
Спасибо за слово прямое, сыновнее,
Спасибо за сердце, сыны!

Такие на ветер слова не бросают.
За словом  - решительный шаг.
Как будто бы травами жаркого мая
Пахнуло сквозь холод и мрак.

Тепло мне от вашего чувства и солнечно:
бывают слова – как дела.
Зима, что на севере души заполнила,
сегодня из сердца ушла.

Значит, не даром пурга добивала,
смерть проносилась сквозь сны.
Значит, не даром за вас я стояла.
Спасибо за сердце, сыны!
               
                Ларыса Геніюш

Вецер марозны гуляе над вёскамі,
Длёка яшчэ да вясны.
Дзякуй за шчырыя словы сыноўскія,
Дзякуй за сэрца – сыны!

Такія на вецер ня кідаюць словаў,
За словам рашучасць і чын.
Зварот Ваш сыноўскі, як подзьмух ліпнёвы
Ў марозную лютую стынь.

Мне цёпла ад вашых пачуцьцяў, мне сонечна,
Як ад акрыленых спраў,
І лёд, што ўжо сэрца марозіў на поўначы
Гадамі – сягоньня растаў.

Знача, ня дарам пурга дабівала,
Смерць урывалася ў сны.
Знача ня дарам за Вас я стаяла,
Дзякуй за сэрца – Сыны!


Рецензии