Алесь Рязанов. Ученик мага
«Лихнаэль, Вемалон, Гермашур, Мемрогай…», –
второпях я читаю странные имена из древней таин-
ственной книги, которую ненадолго доверил мне
мой учитель…
И за окном вдруг смеркается, будто бы дело к
ночи. Стаи птиц заполняют двор и с громким
пронзительным криком ломятся в двери и окна.
Оцепенев, я не успеваю хоть что-то сделать,
куда-нибудь скрыться, – и в дом врывается раз-
гневанный маг, выхватывает у меня книгу,
шепчет…
Уже не ученик, я все дальше ухожу от жилища
волшебника.
Но слова, запретные слова-имена, которые я
прочел в книге… –
изо всех сил я стараюсь не вспомнить их,
не впустить их в свои мысли, не остаться с
ними наедине…
Я страшусь того, что я знаю.
За окнами моего разума черные крики.
Алесь Разанаў
ВУЧАНЬ ЧАРАЎНІКА
Не ўтрываўшы, я адгарнуў наступную
старонку…
“Ліхнаэль, Весмалон, Гермашур, Мэм-
рагай… ” – я чытаю, спяшаючыся, няўтям-
ныя словы-імены той старой таямнічай кні-
гі,якую на часіну даверыў мне мой настаў-
нік…
А на двары раптам цямнее, як
пры змярканні.Чароды птушак запалоньваюўць
двор і з гучным пранізлівым крыкам абруш-
ваюцца ў дзверы і вокны…
Спалахнелы, я не паспяваю што-небудзь
зрабіць, куды-небудь падзецца, як у хату
ўбягае ўгневаны чараўнік, выхоплівае кні-
гу, шэпча…
Ужо не вучань, я ўсё далей адыходжу
ад чараўніковай сядзібы.
Аднак словы, тыя забароненыя словы-
імёны, якія я вычытаў у кнізе... –
я мучуся, я намагаюся не ўспамінаць
іх, не дапусціць іх да свайго розуму, не
застацца з імі сам-насам…
Я баюся таго, што ведаю.
За вокнамі маёй свядомасці цёмныя
крыкі.
Свидетельство о публикации №118122507850