Клятвы...

    

Клятвы - это напрасное, лишнее,
жизнь - как грёза, как сон, как мечты...
Не пекусь я о внешнем приличии -
лишь души интересны черты.

Мчит безумно нас наша Вселенная,
мы рискуем, шагая вперёд...
Мы - мишени судьбы неизменные,
что нелепо, не глядя, нас бьёт.

             ...

Всяка клетва е гневно обричане -
цял живот ми е било мечта...
Аз не страдам за външно привличане -
търся просто духовна черта.

Но безумно ме мъчи Вселената
да рискувам, напред да вървя…
И открих, че съм само мишената,
разпознала нелепа съдба.


Рецензии