Jегиптянка

У спеку під палючим сонцем зранку
стоїть брудний, худенький малючок,
а поруч з ним змарніла єгиптянка,
біленьке козенятко й віслючок.
    Автобус зупинився на хвилинку,
    вони поодаль знічені стоять.
    Беру сніданок: масло, сир, хлібинку
    й мерщій біжу арабку пригощать.
Вона не розповість про те, як тяжко
в занедбанім, єгипетськім селі
живеться їй з маленьким дитинчатком
на виснаженій спекою землі.
    Не скаже і про те, як дуже часто
    голодним засинає малючок,
    гарнесеньке, біленьке козенятко
    і впертий, довговухий віслючок.
Автобус від'їжджає і на згадку
роблю світлину, та в моїх думках -
арабка з віслючком і козенятком
й маленьким дитинчатком на руках.


Рецензии