Ки вська Русь

Від гори і від Подолу
у квітучих берегах,
має силу, віру й мову,
вільний спів й козацький стяг.
Споконвіку миролюбна,
як не прийдете з мечем,
норовлива й волелюбна –
дух цей у Дніпро тече.

Виплекана у соборах,
зрощена в тіні каштанів,
в княжих вишитих уборах,
червоний пояс коло станів.
У Карпатах сонцю всміхнена,
в соснах Сходу втаємничена,
майстром-гончарем зліплена,
танцює й співає як дівчина.

Як не знаєте, що за країна,
відповість Почайна і Голосіївська,
і як каже хтось в світі: «Русь єдина.»
То завжди додавайте – Київська!
Хай знають у світі, що та Україна
Є щира і сильна, і незалежна,
Що історій й легенд більше за Атлантиду,
І в кордонах своїх неосяжно безмежна.
Що шануємо владу, віру, народ і Феміду,
Чорним морем руку тиснемо світу,
І як шукаєте десь свою Батьківщину,
Пам’ятайте: ця мати завжди чекає свою дитину!


Рецензии