Родная старонка

Як гэта хораша пачуць,
Птушыны спеу на ранней зорцы!
Свяжосць паветра уздыхнуць
Што залятае у аконца.

Як добра выйсцi басанож
На луг квяцiсты канюшыны.
Сустрэць праменяу першы свет,
Што сонца дорыць тараплiва.

Як добра быць каля сваiх,
Дзе дрэва кожнае радное.
I дзе для здрады i хлуснi
Не будзе месца тут нiколi.


Рецензии