Анатоль Сыс. У твоего порога
радуга. С ней мечтаю.
Под радугу белые гуси,
как под венец, влетают.
Туманы над Белой Русью
стелются. В них скучаю.
Как бы ни было пусто —
к белой земле припадаю.
Метели над Белой Русью
воют, меня терзая.
Белый край не отпустит —
даже аисты знают.
Грозы над Белой Русью —
в сердце моем тревога,
что могут умолкнуть гусли
у твоего порога.
Анатоль Сыс
Каля твайго парога
Вясёлка над Белай Руссю —
гэта мая мара,
ляцяць пад вясёлку гусі,
нібы пад вянец, па парах.
Туманы над Белай Руссю —
гэта мая самота,
да белай зямлі тулюся,
аб ёй мой найпершы клопат.
Завеі над Белай Руссю —
гэта мае пакуты,
ды я ўсё адно, як бусел,
да гэтай зямлі прыкуты.
Грымоты над Белай Руссю —
гэта мае трывогі
па песнях знябытых гусляў
каля твайго парога.
Свидетельство о публикации №118122108331