Анатоль Сыс. Как я предал себя огню
Мы с огнем беседуем на равных.
Нет. Учусь я говорить с огнем:
руки в шрамах и кирпич оплавлен.
Люди рады заглянуть в окно,
А ночами смотрят в душу черти.
Только не заходит в дом никто:
мерзнут под окном до полусмерти.
Свой огонь лелею и храню
День и ночь. А черти скажут людям,
Будто продал я себя огню.
Нет, я отдал. Кто меня осудит?
Анатоль Сыс
ЯК Я ПРАДАЎ СЯБЕ АГНЮ
Днём і ўночы сьветліцца мой дом.
Мы з агнём на роўных размаўляем.
Не... Вучуся размаўляць з агнём.
Вусны ў вусны. Апякаюся, бывае.
Часта заглядаюць у вакно
людзі, а начамі д’яблы,
толькі ў хату не ідзе ніхто,
хаця ёсьць здраньцьвелыя ад зябы.
Ён і сон, і хлеб мой, і вада.
Ды аднойчы д’яблы скажуць людзям,
быццам я агню сябе прадаў...
Я аддаў сябе! Хіба ж за гэта судзяць?
Свидетельство о публикации №118122108224