Не прости

Не прости мій Боже, муку,
Боже, не прости,
Не прости, мені дай Руку,
Боже, захисти!
Не прости же ти хворобу,
Горе не прости,
Хай працюють на каторгу,
К звіру відпусти.
Та не підуть бо прокляті
Заслані враги,
Та не підуть бо до влади
Й золота падкі.
Та не підуть бо насилля
Люблять над другім,
Хай працюють по тваринам
Блискавки та грім.
Мука! Мука! Ой хворобо!
Лютая біда!
Горе! Горе! Від небоги
Та лети туди!
Де той лютий, де той падший,
Й логово його,
Й бити його адом адшим,
Де нема води.
Бо на воду злістю шепчуть,
Землю топчуть тут,
Громом огненним клекочуть
І бої ідуть.
Боже , Боже , хай хвороби
Та на тих врагів,
Що копита мають й роги,
Замість хати хлів.
Бісів злющих і нечистих,
Бо нечистий кат,
Ізжени нехай як мухи
Гинуть й супостат,
Той що злістю нападає,
Хай в хворобах сам
І вона його страждає,
Й буде над ним пан.


Рецензии