Лариса Гениюш. За гурьбою бродяг отважных...
За гурьбою бродяг отважных
для Отчизны судьбу искать
ночью вьюжной уйдешь однажды —
я не стану тебя держать.
Не прижмусь со слезами к сердцу,
хоть заслонит мне горе свет,
лишь останется жаркий, терпкий
на губах от губ моих след.
Пусть тебя поцелуй не встревожит,
но в кровавом бою поймешь:
уходя, в свой мешок дорожный
ты и душу мою кладешь.
Верь, не стану горькой страдалицей,
жертвой, брошенной позади.
Если в ночь позовут постояльцы,
Я скажу тебе только:
— Иди!
Ларыса Геніюш
Калі ноччу дарогай заснежанай
пойдзеш шчасце Радзіме шукаць
з грамадою адважных начлежнікаў,—
я не буду цябе трымаць.
I слязьмі на грудзях не зальюся,
хаця гора заслоніць мне свет...
Прыпадуць толькі вусны да вуснаў,
у душы пакідаючы след.
Мо цябе пацалунак не ўзрушыць,
але верыць ты будзеш усё ж,
што маю палымяную душу
ў бой крывавы з сабою бярэш.
Не зальюся тугой неабмежнай
у адчаі трывожных гадзін,—
калі ўвечар паклічуць начлежнікі,
я скажу табе толькі:
— Ідзі.
Свидетельство о публикации №118122007753