Лариса Гениюш. Ты царь земли, я царь своим решенья

***
Ты царь земли, я царь своим решеньям,
и значит — ты не властен надо мной.
Неправый суд судью накроет тенью,
алтарь разбив, не обретешь покой.

Тюремщика увидишь в верном страже,
Меча больнее — совести укол.
А я пройду, и люди тихо скажут:
То человек дорогою прошел!

                Ларыса Геніюш
    ***
Ты – пан зямлі, я – пан свайго сумленьня,
і нада мною ты не валадар.
То за табою крыўда пойдзе ценем,
і будзе мсьціць разбураны алтар.
 
Дык ты дрыжы паміж уласных стражаў,
каб змыць віну, шукай у сэрцы слоў.
А я пайду. I нехта ціха скажа:
– Вунь чалавек дарогаю пайшоў.
 
1964


Рецензии