Жiнка-зима

Галасує розбещене літо,
а вона, як завжди, мовчазна,
прийде впевнено і гордовито,
елегантна й спокійна Зима.
    Взимку дні то хмурні, то погожі
    й в мене настрій то є, то нема.
    В нас з Зимою характери схожі,
    адже жінка і я, і Зима.
Всі навколо лише дорікають
справедливій, холодній Зимі,
що морози й сніги дошкуляють,
та Зима до вподоби мені.
    Чим самотніша зимня година,
    коли все навкруги замело,
    тим рідніша найближча людина
    і цінніше в каміні тепло.
Холодами Зима загартує,
потім скаже: "Прийшов вже мій час",
на прощання сніжком поцілує
і зажурливо піде від нас,
    та її без жалЮ проводжають
    і без сліз. Хтось лиш тихо зітхне.
    Я давно і напевне вже знаю:
    так проводять колись і мене.

 


Рецензии