Вёска
Бегла ты з прыгорачка
Гаманiла дзеткамi,
Мудравала дзедкамi.
Увесну пашню чорную
Збожжам засявала.
Ураджаем восеньскiм
Шчодра частавала.
Вёска мая вёсачка!
Што з табой здарылася?
Пахiлiлiсь хаткi,
Сцiхла, затаiлася...
I не чутна гоману.
Двары анямелыя.
Ды скрыпiць сплохана
Яблыня здзiчэлая...
Свидетельство о публикации №118121400237