Встань, Кра но!

В лабіринті думок,  в павутинні шляхів загубилася.
Серед болю і сліз у полоні страхів опинилася.
Хтось скажіть,  що нема,  що усе це жахіття скінчилося,
Що учора вже заново з попелу все відродилося.

Встань, Країно,  з колін! Доки будеш терпіти зневолення?
Скільки будеш прощати знущання, свавілля й “оголення”?
Нащо віриш брехні й потураєш чужим задоволенням?
Піднімись і живи, як нащадок князів добротворення!
***
У відлунні думок чутно спів тихий так і не скорених,
Кличе гомін той жити у гідності нас,  уже зморених,
Відродитись у волі, колись на рабів перетворених,
І загоїти шрами від ран,  лиш словами знеболених.
09.12.2018


Рецензии