Лариса Гениюш. Белый сон

Белый сон,
только небо не спит,
все алмазным засеяно маком,
белый снег под ногами скрипит,
и с морозом судачат собаки.

Небом месяц бредет наугад,
а внизу серебрится равнина,
сосны белую даль сторожат,
тьму полночную спрятав за спины.

Лунный свет заливает поля.
Мне беречь свои силы не надо.
Лишь добро обещает земля,
лишь дорогу,
                надежду и радость.

...Миновали,
                промчались года,
сердце горьких обид
                не забудет.
Возвращаюсь я в юность –
                туда,
где казались хорошими люди.
               


                Лариса Гениуш

БЕЛЫ СОН

Белы сон.
Толькі неба здалёк
у мігатлівым маку.
I скрыпіць пад нагамі пясок,
і гамоняць з марозам сабакі.
 
Недзе месяц брыдзе наўздагад.
Беляхціць пад сумётамі поле.
Цемень ночы на нечы загад
пахавалася
                соснам пад гольле.
 
Праз расьсеяны месячны сьвет
зь нерасьсеянай шчыраю верай
у бясконцы
                жыцьця запавет
крочу –
                сілам ня ведаю меры.
 
...Праляцелі,
прабеглі гады.
Сэрца непагадзі
                не забудзе.
А здавалася – дужай –
тады,
          што на сьвеце харошыя людзі


Рецензии