Рэха

У лесе блукала,
У бару гукала
Ладная дзеўка—
Рудая белка.

Дзе ж ты, сцяжынка,
Мая хацiнка?
Не за пацехай
Клiкала рэха:

- Iдзi над прорвай
Прасекай новай,
Шукай дарогу
I прасi Бога.

Калi Ён просцiць,
Выйдзеш у Прошчы.
Там, дзе бярозкi,
Там твая вёска.

Бяжы дадому
I больш нiкому
Не жадай злосцi
Ды не зайздросцi.


Рецензии