Ног аз

Ног аз нын арбахоста на дуар,
Сабитан са барагбон арцыд.
Мит, тымыгъ фыр мастай ниyы хуссар,
Къахы бын та их къас-къас каны.

Заз балас йа фардгуыта скодта,
Ралаууыди ног чындзау аваст.
Уалынма нам чидар дзуры хойга
Уыцы хъалас зонга мам факаст.

Къухай дын йа боцъота арфаста,
Цастыта мам дзагъуырай касынц.
Хызынай лавартта уайтагъд сласта,
Ацы дада зонга мын у тынг.

Бацыдтан, йа хъабысы арбадтан,
Уый ма фыд у! Базыдтон ай аз!
Никаман ай не 'схъар кодтон, барай...
Ама скодтон ницы' мбарга хуыз.


Рецензии