Меня полюбишь ты еще... Robert Browning

Меня полюбишь ты ещё.
Ждать буду терпеливо,
Ведь розы цвета твоих щёк
Апрель растил дождливый.

Цветов посею семена—
Пригоршнями от сердца!
Ты, наградив меня сполна,
Вдохнёшь их запах терпкий.

Когда увянет все вокруг
И лишь одна фиалка
Напомнит о любви, ты вдруг
Всплакнешь и скажешь: “жалко”
.....
YOU'LL love me yet!—and I can tarry 
  Your love's protracted growing: 
June rear'd that bunch of flowers you carry, 
  From seeds of April's sowing. 
 
I plant a heartful now: some seed          5
  At least is sure to strike, 
And yield—what you'll not pluck indeed, 
  Not love, but, may be, like. 
 
You'll look at least on love's remains, 
  A grave 's one violet:   10
Your look?—that pays a thousand pains. 
  What 's death? You'll love me yet!


Рецензии