Бунтът

Изстраданите безобразия
на безнадеждност всепоглъщаща,
на Злото вечно метастазите
тук като плевели развъждат се.
Стени от дива безизходица.
Тълпи от нагло скудоумие…
и гняв свещен тресе народа ми,
а силата му днес куршумна е.
Зад ъгъла пак някой умничи –
повтаря чужди философии
и каканиже самовлюбено
поредната антиутопия.
Вглъбен дълбоко в съвършенството
на поза  лицемерно праведна –
от нея лъсва пораженчески
ликът на мрачна предпоставеност.
Площадна ярост е подпалила
застиналото овчедушие.
Зора припламва, кръвно алена
от пряпорец, свободно люшнал се!
16.11.2018г.


Рецензии