Елена Ломакина. Это входило в привычку... укр

Оригінал: http://www.stihi.ru/2009/11/22/8725

Це входило вже у звичку –
на потім відклавши себе
/Приблизно на кілька тижнів ... а втім, хто там зна до 'поки'? /
похмурий різати день, як конверт канцелярським ножем,
ще понеділок?... дивно /... здавалося, вже вівторок ... /
Це входило вже у звичку –
сніданок: яйце і бекон
сонному чоловіку і каву чорну міцну собі,
і швидше б втекти від питань, босоніж – як є – на балкон,
полірувати консилером ранку на нижній губі ...
Це входило вже у звичку –
закушені губи / терпи!
під час подружньої ласки ... хоч би не промовити 'ні!' /
півночі не спати і уникати дотичності спин,
порівнювать десять тижнів і вісім розтрачених літ...
Це входило вже у звичку –
дивитися знов у вікно
крізь об'єктивну даність будинків, провулків столиці,
крізь дощ, перехожих ... мало що ще в цій задачі 'дано' ...
та головне – віднайдено ... і СМС 'не спиться?'


Рецензии