В печале и в тени

В печалі і в тіні

Все сіре
Наскільки сіре усе,
Що вкрилося рум’янцем,
Знітившись,

Те, що приносить бога й плоди
Молитов і конвекції;
Йому навіть осінь не допомогла:
Небо – веселкова фініція

Я чув, що в сірому – всі кольори й сніги,
Яскраве, темне й синя вись,
Нечисті гідрою множаться на 2, Земля стогне
і в будинків з’їдений іржею карниз:
Напевно, це – низ

Самотність – як чашка «доппіо» в придорожньому кафе
Фатальність – любити ворога по серце
Сірість – це тло,
Я, ворог, вихиляю експрессо.

2017-12-04

смт. Недригайлів - присвячую


Рецензии