л1лея
Ледзь-ледзь пасвятлее,
І росны туман упадзе,
Раскрые пялёсткі
Красуня-лілея
На ціхай азёрнай вадзе.
Бурштынчык сардэчка
Лілея хавае
У бялюткай кароне сваёй,
А ветрык ледзь чутна
Лілею гайдае
І шіосьці нашоптвае ёй.
Вось сонца прачнулася.
Першы праменьчык
На цуда-лілею глядзіць.
І кропля расы,
Як крыштальны каменьчык,
Вясёлкаю зазіхаціць.
Да возера ходзіць
Ліцвінка-князёўна
Гаючаю мыцца расой,
Ды павітацца
З лілеяй чароўнай,
Яе падзівіцца красой.
Свидетельство о публикации №118110307743
Анна Атрощенко 08.11.2018 02:26 Заявить о нарушении
Для мяне дорагі вашыя заўвагі
добрыя словы аб маіх вершах.
Дзякую
Раиса Васильева 4 07.11.2018 19:34 Заявить о нарушении