Х1анз хьо наьха яле а мустафа ганижев

   Х1АНЗ ХЬО НАЬХА ЯЛЕ А      Мустафа Ганижев

Тахан хьо наьха яр сийлахь 
кхоана хьо са кхалсаг  хургья,
хьо ца йовза ма лелалахь 
мархьайолла аз уйлаергья.

Х1анза хьо кхоачар  еце а,   
хулила хьо яхаш уйлнца,
хьог1 хеталу циск к1ориг а    
вай вахар б1аргагу хьанца?   

Ай, мишта гургья сона хьо 
хьо геттар гаьна а хилча?
сай безама халхетар ду, 
хьо йоацаш вахар д1адаьлча.

Интернете гуш хьа сибат
вай д1а-х1а ухийташ СМС
хьол хьамсара яц дунент1а
хоалам боалаш чухьа мамезз.

Дега мазашка вай кхаьча
безам бех вай, 1ехабе мо,
кхела догдаха хьажача –
со хьеж хьога, хьо сога мо.

Байт йийша дега дезара 
1а сина чам боалбу б1асинца,
Са кхалсаг я хьо гаьнара    
хьо йовза со кийча ва ловца. 

Аз яьзду хьога догдоахаш
сайна хьо езар д1агойта,
тахан геттар наьха хулаш, 
кхоана сай кхалсаг д1агойта…
                11. 09. 2018 г.


Рецензии