якби

Якби почуття можна було б читати, як інструкції,
Аксіоми й функції,
Як повітряну кулю, що скоро лусне,
Як цифри, яким завжди можеш довіряти.
Як думки, за які саджають за грати.
Щоб точно знати:
я прийду до дому, а там - ти.

Якби.
Якби.

Якби перехожі не були такими чужими,
Схожими на тебе
Чи будь-якого іншого.
Меншими за мою біль,
Меншими за когось ріднішого,
Більшими за дурні потреби.
Десь між ребер.
Щоб точно знати:
Я прийду до дому,
А там є кого озвати.

Якби.
Якби.

Якби можно було сховати себе серед полиць,
За вертикаллю книг,
Забутих дрібниць,
Що становлять світ.
Серед наших важливих дурниць,
Не складаючи руки та звіт.
Щоб точно знати:
Я прийду додому
Без тривог, без таємниць.

Якби.
Якби.

Без зайвих ком, дзвінків, месседжів, речень.
Впасти у світло твоє.
Без заперечень.
Якби.

Не думати: доречно чи не доречно.

Доречі, я не здамся, бо поряд ти.


24.10-27.10.2018


Рецензии