Гумореска

Прийшла Ганнуся якось з «кавалєрки»,
Покликала до себе маму й тата,
Відкрила їм шампанське і цукерки
І каже , шо... буде ся віддавати ...

В Ганнусі  мами в горлі пересохло,
А батько враз за довгу люльку взявся,
У него аж засІпалося око ...
Прийшло оте , чого він так боявся ...

-Приведу вам Анрушку -каже Ганя , 
Високий , файний , у кашкеті красім,
Він по весіллях грає на баяні,
Будуть долЯри і щораз ковбаси ...

-О, ні, дитино ! (Ледь не плаче мати ),
Не буде з него господАра в хаті ,
Шоб за музИку йти ся віддавати,
На то не тра великий розум мати ...

Притихла Ганя ,.. но і не перечить  ...
-Ну добре , мамо , так ся не лякайте,
Ви троха відійдіть від тої пЕчі,
Си випийте води  і тут сідайте ...

А відступати Ганя не привикла :
-Тоді віддамся за Миколку Сито,
О... Він , з колясков, має мотоцикла,
То вже й не будем пішки ми ходити ..

-На мотоциклі ( тут озвався тато)
Простудиш си і голову , і.... ноги
Та ше й від него звуку забагато -
Тобі  ніяк не тра того Миколи ...

-Та що ж таке ? ( подумала Ганнуся )
І вже сердито глянула на тата,
-Ну , най буде ... та я не відступлЮся,
Я ще одного маю кандидата -

Іван Сокира , той шо у районі
Торгує на базарі ... має шини...
І файний він , і хату має , й коні ,
І він до клубу їздить на машині ...

-До клубу на машині ? То ше нащо ?  -
Не витримала знов мовчати мати ,
-Не пІдеш ти на него  аж ні зА що ,
Ледачий він,.. ще й мо’ почне гуляти ...

-Ох, Боже мій ! .. Ніяк вам не вгодити ,
Сей не такий , і той..., і цей ледащо..
То що мені тепер ,скажіть ,робити ?
В дівках ходити вік увесь пропащий?

-Послухай доню , шо ті скаже тато ,
Та може й непогані вони люди ...
Але ж,  як тілько , зять прийде до хати !,
То в нас тоді.... субсидії не буде ...


Рецензии