***

ЧИ  ШИКИЛ

Зун, зи ярдал,
дуьшуьш хьана,
ашукь хьана,
рик1 кана!
Акунар чи,             
мажал тежез,
тек-туьк хьана.               
Гьар гъилера,
патав физ ,
къужах ац1ай,
цуьк гана.
Бахтавар югъ...
ярдин кьилел
сачах дуьгуьр,
наз хьана.
Зални  костюм,
(ч1улав тир ранг)
лацу перем
лаз гана.
Чун къвал-къвала,
игис хьана,
къваз хьана
шикил яна...
К1валин цлал
таз хьана.
Уьмуьр фенва.
Къужани къари
агьил я.
Инсаф тийир
кьуьзуьвилин
яш хьана.
Ажуз хьана,
тентес хьуниз
къабил яз,
татаб тахьун
паталь гъиле
лаш гана...
Амма шикил,-
жегьил вяде,
хуш тир  легьзе,
алама цлал
къваз хьана:
Жегьил ч1аван,
абур алай
иер къамат
вине кьур.
Кьисмет хьана,
мугьуббатдин
пак гьиссер
рик1е тур.
Йисар, вахтар,
рик1ин къастар
харж   тахьай
Кьуьзуьвилин,
агьилвилин,            
ярж тахьай!

Агь чи шикил,
жегьил ч1аван,
мурадар гвай
суьгьуьр вун!.
Кьуьзуьвилиз
эсерзавай,
эцягъзавай
уьзуьр вун!

2017


Рецензии